Zásady ochrany osobních údajů

1. Správce osobních údajů

Provozovatelem webu penzion-startostrava.cz a správcem osobních údajů (dále jen správce) dle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského Parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (GDPR) je:

Stars Company s.r.o., Pustkovecká 18/13

708 00 Ostrava – Pustkovec

IČO:  02662086; DIČ: CZ02662086

Kontaktní údaje: recepce@penzion-startostrava.cz, tel: +420 730 432 031

Osobní údaje zpracováváme na základě platného právního důvodu (viz. dále), především na základě oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonných povinností nebo uděleného souhlasu.

2. Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Zpracováváme tyto údaje pro následující účely:

Email, telefonní číslo, jméno:

V případě, že mi je poskytnete v kontaktním formuláři, a to za účelem vyřízení Vaší poptávky/dotazu a případného budoucího plnění smlouvy (rezervace služeb), pokud se stanete zákazníkem. Údaje z kontaktního formuláře nejsou ukládány do databáze zákazníků. Pokud se nestanete zákazníkem, jsou po skončení komunikace smazány, nejpozději po 24 měsících (z důvodu možného obnovení jednání o budoucím plnění). Tyto informace eviduji z titulu Oprávněný zájem.

Email, telefonní číslo, jméno, v případě firmy sídlo a IČ:

Jste-li zákazníkem, potřebujeme Vaše fakturační údaje pro plnění zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů a vedení účetnictví a také pro možnost komunikace v průběhu plnění smlouvy (poskytování služeb penzionu a další). V tomto případě nezbytné údaje sbíráme z titulu Plnění smlouvy. Informace nutné k Plnění smlouvy, závazků a záruk z ní plynoucí, evidujeme po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu).

IP adresy, údaje o prohlížení webu, zobrazené stránky a akce na stránce

Tyto údaje evidujeme z titulu Oprávněný zájem pro běžnou analýzu návštěvnosti, odhalování chyb na serveru, prevenci podvodů a útoků na server a vylepšování uživatelského zážitku. Nejsou shromažďovány demografické údaje. Těmito údaji nelze identifikovat konkrétního návštěvníka stránek. Tyto informace jsou automaticky mazány nejdéle po 26 měsících.

3. Cookies

Tento web využívá cookies, které jsou nutné pro správný běh a funkcionalitu webových stránek. Tyto cookie neumožňují identifikaci konkrétního uživatele. Tyto cookie jsou ukládány z titulu Oprávněného zájmu. Některé cookies jsou nutné k fungování rezervačního systému. Dalším používáním těchto stránek souhlasíte s použitím těchto cookie.

Na stránkách nejsou ukládány reklamní trackovací cookie.

Ukládání cookies můžete zakázat přímo ve Vašem prohlížeči.

4. Zabezpečení osobních údajů

Technicky zabezpečujeme získané osobní údaje v maximální možné míře pomocí technologií, které odpovídají aktuálnímu stupni technického rozvoje, které brání získání či zneužití získaných osobních údajů, zejména zabezpečení datových uložišť a uložišť osobních údajů v listinné podobě. K osobním údajům mám přístup pouze správce.

5. Předání osobních údajů třetím osobám

Osobní údaje nepředáváme ke zpracování třetím osobám s vyjímkou dat analytických nástrojů (Google Analytics).

Informace ze sledování návštěvnosti jsou zpracovávány pomocí nástroje Google Analytics (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA).

6. Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

Máte právo být informováni, jak je zacházeno s osobními údaji, tyto informace jsou dostupné na této stránce.

Máte právo na přístup ke svým osobním údajům. Na vyžádání doložím, jaké osobní údaje o Vás zpracovávám a za jakým účelem.

Máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Máte právo na omezení zpracování, pokud se domníváte, že o Vás zpracovávám nepřesné údaje, či nechcete, abych Vaše údaje zpracovával. Tuto vyjímku nelze uplatnit na zpracování osobních údajů nutných k plnění smlouvy nebo zákonných povinností (např. Povinnosti v souvislosti s účetnictvím)

Máte právo na přenositelnost osobních údajů. Pokud byste své osobní údaje chtěli přenést k jinému správci, předám o Vás zpracovávané údaje ve strojově čitelné podobě.

Máte právo na výmaz. Toto právo nelze uplatnit na zpracování těch osobních údajů, které jsou nutné k plnění smlouvy nebo zákonných povinností (např. Povinnosti v souvislosti s účetnictvím).

Pokud si myslíte, že s Vašimi údaji nezacházím v souladu se zákonem, můžete podat stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budu rád, pokud případné podezření nejprve sdělíte mi, abych mohl případně sjednat nápravu.

7. Mlčenlivost

Prohlašujeme, že jsme vázán mlčenlivostí a to i po době, kdy skončí závazkové vztahy mezi námi. V žádném případě nebudou Vaše údaje vyzrazeny třetí straně ani nebudou provedeny žádné skutky, které by ohrozily bezpečnost Vašich osobních údajů.